Меню Затваряне

Аксесоари за вътрешни и външни мазилки

Общо продукти 36, за да видите останалите, моля използвайте навигационната лента, намираща се под таблицата.

СнимкаОписание
Профил за деформационни фуги V-образен - 2.5 л.м.Профил за деформационни фуги V-образен - 2.5 л.м

Описание: Профил с интегрирана стъклотекстилна мрежа за уплътняване на разширителни фуги при големи фасадни повърхности.

Размер: 2.5 л.м.
Опаковка: 25 бр.
Профил за деформационни фуги Е-образен 2.5 л.м - (Баумит)Профил за деформационни фуги Е-образен 2.5 л.м - (Баумит)
Описание: Профил с интегрирана стъклотекстилна мрежа за уплътняване на разширителни фуги при големи фасадни повърхности. Размер: 2.5 л.м. Опаковка: 25 бр.
Профил за прозорецПрофил за прозорец PVC - 2.4 м. (LO)
Описание: Пластмасов завършващ профил с уплътнителна лента, подвижна фуга и вложена стъклофибърна мрежа. Предназначен за уплътняване на фугите между дограма и топлоизолация.
Профил за прозорецПрофил за прозорец А04 - 2.4 м. (Теразид)
Описание: Пластмасов завършващ профил с уплътнителна лента, подвижна фуга и вложена стъклофибърна мрежа. Предназначен за уплътняване на фугите между дограма и топлоизолация.
Профил за прозорец Стандарт Завършващ 2.4 л.м. - (Баумит)Профил за прозорец Стандарт Завършващ 2.4 л.м. - (Баумит)

Описание: Бял самозалепващ се пластмасов профил с уплътнителна лента и стъклотекстилна мрежа за уплътняване на фугите срещу кос дъжд при дограмата и топлоиозолационната система, при дебелини на изолацията до 10 см и прозорци до 2 м2.
Профил за ъгъл PVC - 2.5 м.Профил за ъгъл PVC - 2.5 м.
Профил за ъгъл с мрежа пвц -ТеразидПрофил за ъгъл PVC с мрежа 2.5 м. LK plast /100 - (Теразид)

Описание: Пластмасов ъглов профил с мрежа, предназначен за допълнително усилване на външни ъгли на сгради при изпълнение на топлоизолационни работи. Продуктът дава възможност за изпълнение на ъглов елемент на фасадата 90°.
Профил за ъгъл капкаПрофил за ъгъл PVC с мрежа капка LT plast - 2.5 м. - (Теразид)

Описание: Пластмасов скрит ъглов профил с мрежа, предназначен за отвеждане на стичащата се по фасадата вода надолу без подлизване. Предназначение скрит монтаж.
Профил за ъгъл алуминиевПрофил за ъгъл алуминиев - 2.5 м.

Описание: Алуминиев ъглов профил, предназначен за оформяне на ъгли под 90° при всякакви строителни работи.
Те предпазват ъглите на външните стени от механично увреждане, способстват за постигането на праволинейност. Алуминиевите ъгли могат да се използват и/или с ъгъл PVC.

Размер: 2.5 м.
Опаковка: 50 бр
Профил за ъгъл водооткапващ - БаумитПрофил за ъгъл водооткапващ завършващ - 2.0 м. (Баумит)
Описание: пластмасов ъглов профил с водооткапваща функция с интегрирана стъклотекстилна мрежа за оформяне на детайли по фасадата.
Ширина на мрежата 2 x 12,5 см 2,5 л. м,
Опаквка: 1 кашон = 25 бр. = 50 л. м.
Профил за ъгъл за свод PVCПрофил за ъгъл за свод PVC - 2.5 м.
Описание: Пластмасов ъглов профил с нарязана страна, предназначен за оформяне на дъговидни елементи при сложни конструкции от гипскартон или по фасади.Опаковка: 50 бр.
Профил за ъгъл капкаПрофил за ъгъл капка - 2 м.
Описание: водоотвеждащия PVC профил с мрежа намира приложение при отвеждането на водата, стичаща се по фасадата. Размер: 2.0 м. Опаквка: 25 бр.
Профил за ъгъл с мрежа БаумитПрофил за ъгъл с мрежа 10/15 см. PVC - 2.5 м. (Баумит)

Описание: PVC ъглите със стъклофибърна мрежа намират приложение в топлоизолационните системи на сгради, при които се използва стиропор или минерална вата и служат за предпазване на ъглите на външните стени от механични повреди и от образуването на напуквания по тях. PVC ъглите с мрежа могат да се прилагат и/или с алуминиевите ъгли със стъклофибърна мрежа.
Размер: 2.5 м.
Опаковка: 50 бр.
Профил за ъгъл с мрежа алуминиевПрофил за ъгъл с мрежа 10/15 см. алуминиев - 2.5 м. (Баукорнер)
Профил за ъгъл с мрежа PVCПрофил за ъгъл с мрежа PVC - 2.5 м.
Профил за ъгъл с мрежа алуминиевПрофил за ъгъл с мрежа алуминиев - 2.5 м.

Описание: Алуминиевите ъгли със стъклофибърна мрежа са предазначени за работа по топлоизолационните системи с приложението на стиропора или минералната вата и служат за предпазване на външните ъгли на стените от механично увреждане и от образуването на пукнатини. Алуминиевите ъгли с мрежа могат да се прилагат и/или с PVC ъгъла с мрежа.

Размер: 2.5 м.
Опаковка: 25 бр.
Профил цокълен с водооткапПрофил цокълен с водооткап 6 см. - 2.5 м. (Баумит)

Описание: Цокълен профил от алуминий с водокап и окантаване нагоре за завършване на топлоизолационната система в областта на цокъла. Дължина 250 см.; дебелина – в зависимост от дебелината на топлоизолационната плоскост.

Форма на доставка:
До 10 см. - в една връзка 10 бр.
Над 10 см. - в една връзка 4 бр.

Размер: 6 см. / 2.5 м.
Профил цокълен с водооткапПрофил цокълен с водооткап 8 см. - 2.5 м. (Баумит)

Описание: Цокълен профил от алуминий с водокап и окантаване нагоре за завършване на топлоизолационната система в областта на цокъла. Дължина 250 см; дебелина – в зависимост от дебелината на топлоизолационната плоскост.

Форма на доставка:
До 10 см. - в една връзка 10 бр.
Над 10 см. - в една връзка 4 бр.

Размер: 8 см. / 2.5 м.
Стъклофибърна мрежа за изолация - 110 гр. (Omfa)Стъклофибърна мрежа за изолация - 110 гр. (Omfa)

Описание: Стъклофибърната мрежа, предазначена за полагане под мазилка представлява съвременен продукт, който е незаменим строителен материал. Мрежата за полагане под мазилки намира приложение в топлоизолационните системи на сградите под формата на армиране и укрепване на слоя на шпакловката, намираща се под мазилката, като се използва също за полагане под мазилка, при мокра мазилка, на стени, тавани и подове, както и в сухото строителство. Армирането със стъклофибърна мрежа предотвратява образуването на пукнатини и нацепвания на повърхностите, които се дооформят, а също и предотвратява и увреждането на мазилката – например отпадането на мазилка на някой места.
Тегло: 110 гр.
Размер: 50 кв.м./ ролка
Стъклофибърна мрежа за изолацияСтъклофибърна мрежа за изолация - 125 гр.

Описание:Стъклофибърната мрежа, предазначена за полагане под мазилка представлява съвременен продукт, който е незаменим строителен материал. Мрежата за полагане под мазилки намира приложение в топлоизолационните системи на сградите под формата на армиране и укрепване на слоя на шпакловката, намираща се под мазилката, като се използва също за полагане под мазилка, при мокра мазилка, на стени, тавани и подове, както и в сухото строителство. Армирането със стъклофибърна мрежа предотвратява образуването на пукнатини и нацепвания на повърхностите, които се дооформят, а също и предотвратява и увреждането на мазилката – например отпадането на мазилка на някой места.
Тегло: 125 гр.
Размер: 50 кв.м./ ролка
Стъклофибърна мрежа за изолацияСтъклофибърна мрежа за изолация - 145 гр.
Тегло: 145 гр.
Размер: 50 кв.м./ ролка
Стъклофибърна мрежа БаумитСтъклофибърна мрежа за изолация - 145 гр. (Баумит)

Описание: Алкалоустойчива стъклотекстилна мрежа за армиране на шпакловки при големи повърхности, за поемане на въздействия и напрежения при интегрираните топлоизолационни системи.
. Ролка 50 кв.м. (100 см. широчина, 50 м. дължина)
Стъклофибърна мрежа за изолацияСтъклофибърна мрежа за изолация - 145 гр. (Марисан)

Описание:Армировъчна мрежа, предназначена за армиране на шпакловъчния слой при шпакловане на топлоизолационни плоскости, както и при изпълнение на други заздравяващи шпакловки.
Стъклофибърна мрежа за изолацияСтъклофибърна мрежа за изолация - 160 гр.

Описание:Армировъчна мрежа, предназначена за армиране на шпакловъчния слой при шпакловане на топлоизолационни плоскости, както и при изпълнение на други заздравяващи шпакловки.
Стъклофибърна мрежа ТеразидСтъклофибърна мрежа за изолация - R117 (Теразид)

Описание:Армировъчна мрежа, предназначена за армиране на шпакловъчния слой при шпакловане на топлоизолационни плоскости, както и при изпълнение на други заздравяващи шпакловки.
Майка за гипсова мазилка - 3.0 м.Майка за гипсова мазилка - 3.0 м.

Описание: За вътрешни мазилки. Направени са поцинкована стоманена ламарина.За да се измаже дадена стена, трябва да се пуснат "майки" (ступове). Нужни са мастар и нивелир, които се слагат вертикално по стената, измервайки нейната права линия. Така се разбира, къде стената е най-крива, респективно най-права и започват да се пускат ступовете. За да се направи един ступ, трябва предварително да се сложат два фиксатора в двата му срещуположни края, които се залепват със строителен гипс/циментов разтвор.Мазилката се нанася по оста,която се образува от сложените "майки".
Опаковка:
Пръчка - 3.0 л.м,
1 връзка = 25 бройки
Шина за гипсова мазилкаШина за гипсова мазилка - 2.7 м. (Баумит)

Описание: Направена е от поцинкована стоманена ламарина. За оформяне на ръбовете на стените при нанасяне на машинна мазилка.

Опаковка:
Пръчка - 2,7 л.м,
1 връзка - 25 бройки
Защитна фасадна мрежаМрежа защитна фасадна 2 м. - 200 кв. м.
Текалит - 16 л. 20 кг. (Теразид)Текалит - 1 л. 1.25 кг. (Теразид)

Описание: Продуктът представлявя кафява течност на база пластификатори с добавени органични и неорганични вещества; не замръзва до температура минус 20°С, не съдържа хлориди. Предназначението му е само като добавка към циментови лепила, втвърдяващи при температура до минус 10°С. Добавя се към лепилото при смесването му с вода по указаната по-долу и на етикета пропорция, в зависимост от температурата. Понижава температурата на замръзване на течната фаза в лепилото и количеството на направната вода и ускорява втвърдяването без опасност от нежелани последици за якостите след втвърдяване при положителни температури.
Дозира се като последен компонент при хомогенизирането съобразно температурата на въздуха, а именно:
- при температури до минус 5°С – 250 гр. за 25 кг. суха смес;
- при температури до минус 10°С – 300 гр. за 25 кг. суха смес.
Препоръчително е да не се използва за шпакловки, които ще бъдат основа за фасадни бои и мазилки.
Текалит - 16 л. 20 кг. (Теразид)Текалит - 16 л. 20 кг. (Теразид)

Описание: Продуктът представлявя кафява течност на база пластификатори с добавени органични и неорганични вещества; не замръзва до температура минус 20°С, не съдържа хлориди. Предназначението му е само като добавка към циментови лепила, втвърдяващи при температура до минус 10°С. Добавя се към лепилото при смесването му с вода по указаната по-долу и на етикета пропорция, в зависимост от температурата. Понижава температурата на замръзване на течната фаза в лепилото и количеството на направната вода и ускорява втвърдяването без опасност от нежелани последици за якостите след втвърдяване при положителни температури.
Дозира се като последен компонент при хомогенизирането съобразно температурата на въздуха, а именно:
- при температури до минус 5°С – 250 гр. за 25 кг суха смес;
- при температури до минус 10°С – 300 гр. за 25 кг. суха смес.
Препоръчително е да не се използва за шпакловки, които ще бъдат основа за фасадни бои и мазилки.
Дюбел за топлоизолация за бетон Дюбел PVC за топлоизолация за бетон

Размери: ф8 или ф10мм с дължина от 5 до 15см

Описание: Пластмасови дюбели, предназначени за механично закрепване на топлоизолационни плоскости при дюбелиране в бетон и газобетон.
Дюбел PVC за топлоизолация с пирон

Размери: ф8 или ф10мм с дължина от 8 до 20 см

Описание:Пластмасови дюбели, предназначени за механично закрепване на топлоизолационни плоскости при дюбелиране в тухлени стени
Течен грунд БетонКонтактБетонКонтакт

Технически данни
Течен грунд – свързващ мост на ГММ към гладки бетонови основи
Готов за полагане
Изравнява попиващата способност
Подобрява сцеплението
Опаковка: кофа 20 кг.
Разход: около 0.5 кг./м.2
Подравнителна шпакловка PutzSpachtelПодравнителна шпакловка

Предимства:
За вън и вътре;
Като изравнителен слой върху грапава и неравна варо-циментова мазилка и/или бетон;
Технически данни:
Максимална зърнометрия: 0,6 мм.;
Коефициент на дифузия µ: около 15;
Необходимо количество вода: около 6 л./торба;
Минимална дебелина на мазилката: 3 мм.;
Максимална дебелина на мазилката: 5 мм.;
Разход: около 4 кг./м.2 при 3 мм. дебелина;
Варова шпакловка KlimaGlatteБаумит Варова шпакловка (KalkGlätte)
Предимства

За вътрешно приложение;
За гладки повърхности върху варови, цимен-тови или варо-циментови мазилки и бетон;
Технически данни

Бяла хидратна вар, варовик. брашна, добавки;
Зърнометрия: 0,1 мм.;
Време за ползване на сместа: около 8 часа;
Минимална дебелина на слоя: 1 мм.;
Максимална дебелина на слоя: 3 мм.;
Разход: ок. 3,5 кг./м.2 при 2 – 3 мм. дебелина;
Гипсова шпакловка FinoGГипсова шпакловка Фино Г
Предимства

Върху гипсови мазилки, бетонови повърх-ности, циментови и варо-циментови основи
Обогатена гипсова шпакловъчна смес с минерални добавки

Технически данни
Минимална дебелина на слоя: 1 мм.
Максимална дебелина на слоя: 3 мм.
Време за ползване: около 60 минути
Разход на материал: 0,9 кг./м.2/мм.
Грунд универсален UniPrimer (Баумит)Грунд универсален UniPrimer (Баумит)

Паропропусклив универсален грунд, изравнява попиващата способност на основата и служи за свързващ мост преди полагане на Баумит пастообразни мазилки.
Грунд преди мазилка G33 (Теразид)Грунд преди мазилка G33 (Теразид)

Висококачествен проникващ грунд, който създава бял филм след изсъхване. Запазва възможността за "дишане" на стената, осигурява водонепропускливост и подобрява сцеплението при полагане на декоративни мазилки върху различни основи.

Крайният ефект на бял филм след изсъхване на положения грунд, определя приложението му като основа за структурни мазилки с декоративен "драскан" и "влачен" ефект. Бялата основа осигурява добре издържан естетически вид на положената мазилка с белотата в основата на драскотините. Белият цвят дава и по-добра възможност за оцветяване на грунда при изпълнение на обекти с високи изисквания.

Максималната адхезивна способност е след изсъхването на грунда. По тази причина е препоръчително полагането на мазилките да започне без излишно забавяне след изсъхването, но не и по-рано от 2 часа след полагане на грунда.

Разходна норма: 0,150-0,220 л/м2.

Данни за употреба:

- време на изсъхване: 1-3 часа;

- температура на работа: +5°С до +35°С;
Гипсова шпакловка Fino BelloГипсова шпакловка Фино Бело (Fino Bello)
Предимства

Върху гипсови мазилки, бетонови повърх-ности, (варо-циментови основи)
Обогатена гипсова шпакловъчна смес с минерални добавки

Технически данни

Минимална дебелина на слоя: 0,1 мм.
Максимална дебелина на слоя: 4 мм.
Време за ползване: около 90 минути
Разход на материал: 0,8 кг./м.2/мм.